Alle har ret til en fed limo

Alle har ret til et fedt køkken. Sådan lød det op til finanskrisen for en halv snes år siden.
Det blev aldrig en rettighed med et fedt køkken, men på et tidspunkt havde vi på fornemmelsen, at nogen havde formuleret det om til, at alle har ret til et fedt bryllup, så var vi nogen som – indrømmet – ufølsomt spøgte med, at de nok stadig skulle betale af på det bryllup årtier efter de bliver skilt. De, det var de brudepar, som kom anstigende i hvide limousiner så lange, så når snuden af bilen kom ud af porten ved Vestre Bygade, så var bagenden ikke kommet ind ad den ved Englandsvej.
Det blev sagt, at disse køretøjer var så luksuriøst indrettet, at de var udstyret med spabad og en komplet udrustet 18 hullers golfbane. Sandt er det, at vi fik forespørgsel på, om der måtte sættes partytelte op ude på kirkegården til overdådige receptioner. Der var perioder, hvor kirkens forbrug af kaffe blev finansieret fra panten af solgte champagneflasker. Flaskeautomaten henne i Superbrugsen glødede.
Så kom krisen. Folk blev fyret. Fremtiden blev usikker. Nu modtog vi aflysninger og udsættelser af bryllup. Nogle par valgte dog en klogere strategi; de annullerede ordren på maden til 1200 kroner per kuvert og opfordrede i stedet gæsterne til hver især at medbringe en ret. De sagde efterfølgende, at de havde en enestående fest.
Nu er eftervirkningerne af krisen ved at fordufte og limousinerne atter ved at rulle op foran våbenhuset på kirken. Derfor er det vigtigt at gøre opmærksom på, at det faktisk er gratis at blive gift i kirken! Det koster ikke noget. I kan vælge, at orglet skal bruse og koret skal synge for jer. Præsten vil velsigne jer. I kan ankomme gående helt alene hånd i hånd en helt almindelig tirsdag klokken ti. Det vælger I selv og det koster ingenting! Romantik i al sin enkelhed.

post scriptum: I, som holder af store hvide limousiner er selvfølgelig stadig hjertelig
velkomne!

Jens Peter Kondrup Jepsen