Drop in vielse

Drop in dåb er efterhånden blevet almindelig mange stedet. Her kan man komme ind fra gaden, få en samtale med en præst, og så blive døbt efterfølgende. Noget mange efterhånden har benyttet sig af.
I sommer var der så også nogle kirker, der forsøgte sig med drop in vielser efter samme princip.
Og også godt besøgt.

At der er mange, der ønsker en kirkelig vielse, uden måske at være gearet til den store fest, blev jeg gjort opmærksom på af et brudepar jeg viede i sommer.
De ønskede nemlig ikke noget stort bryllup, men alligevel ville de gerne have et kirkebryllup.
De var bare lidt i tvivl, om man overhovedet kunne det.
For det er jo altid det andet, vi hører om:
Det store bryllup med mange gæster, og efterfølgende middag.

Kirken egner sig jo også godt som begyndelse på den store fest. Det er et smukt rum at samles i, og der er plads til mange mennesker, 260 i Tårnby Kirke.

Men mindre kan også gøre det.

Det tænker vi bare ikke altid over, når det altid er de store bryllupper, vi ser i pressen eller måske selv inviteres til.

Sådan havde det pågældende brudepar det i hvert fald.

Og de var meget glade for at høre, at de også var velkomne, selv om de kun var fire til vielsen. Og de mente så, at flere ville ønske at blive gift i kirken, hvis de vidste det.

Så kære kommende brudepar, tænker I på at sikre hinanden, og vil I også gerne lidt mere end det, men kender I ikke så mange mennesker, eller har I måske ikke lyst til at bruge alt for mange penge på et bryllup, eller vil I bare gerne have det store øjeblik helt for jer selv, så kan I trygt kontakte os.
Man skal ikke være et bestemt antal for at komme i kirken.

At komme i kirken er altid et møde mellem den enkelte/det enkelte par og Gud.
Og vil I gerne have Gud med i jeres liv og jeres ægteskab, så skal I være velkomne. I behøver ikke engang at have vidner med, vores kirkepersonale stiller gerne op og bevidner, at I bliver rette ægtefolk.

Hvor lidt eller meget, der ellers skal ske er helt op til jer, så I får lige den dag, I drømmer om.

Ida Nielsen