Jeg elsker jul!

Jeg bliver som barn, når de første brune kager kommer frem i Netto. Selvfølgelig
synes jeg da også – ligesom alle andre – at det er ALT for tidligt. Og jeg kunne i øvrigt
aldrig drømme om at købe dem, for jeg synes ikke, de smager godt.
Men de minder mig om noget. Om alt det, som jeg elsker.
Nu kan jeg i det hele taget godt lide alt, der hygger: Blomster og lys og smukke ting, samt mad og drikke.
Og alt det er der jo meget af til jul. Men det er mere end det.
Julen er bare en god historie. Det er ikke tilfældigt, at den er blevet så populær, at der kommer så mange mennesker i kirke, at mange må stå op, selv om vi har fem gudstjenester i Tårnby Kirke juleaften.
Julen er en smuk fortælling med et barn i centrum.
Børn er jo altid søde, og noget kun de færreste kan stå for, men måske ville det alligevel have været svært at holde liv i julens gode historie, hvis den kun handlede om sådan et umælende væsen, men fordi vi jo kender den videre historie og ved, hvad det barn senere kom til at stå for, så går det.
Og det viser sig jo også allerede i julens historie, hvor de fattige får den første invitation, og de rige også får lov at være med uden løftede pegefingre.
Det er livet, som vi gerne ville have, det skulle være. Derfor strækker vi os også langt for selv at prøve at leve op til det. I det daglige er det umuligt, men lige i juledagene kan vi genspejle julens rummelighed. Både når det gælder besøg af familien og det med lige at give lidt ekstra til de fattige.
Til jul har vi lyst til det. Det er næsten det bedste: Det er ikke en sur pligt, for det er bare sådan, det er til jul.
Som præst er der selvfølgelig det minus ved julen, at den giver så utroligt mere ekstra arbejde. Det kan være svært at nå at få enderne til at hænge sammen.
Og for en julefreak kan det være mere end svært at få ens egne julerier til at fylde det, man gerne ville. Men det er det hele værd, fordi man møder så mange glade mennesker.
Og fordi man her endelig brænder igennem med sit budskab.
Så selv om det selvfølgelig ville være helt uoverskueligt at holde jul hele året, så vil jeg alligevel med Scrooge fra Dickens juleeventyr ønske, at vi må ære julen og bevare den i vore hjerter hele året.

Glædelig advent og jul!
Ida Nielsen