Koncert i Tårnby Kirke

DET DANSKE KAMMERKOR
Dirigent: Lene Schuldt Jensen
Poul Anders Lyngberg-Larsen, orgel

Det Danske Kammerkor er et af vore virkelig fine kammerkor. Det ledes af Lene Schuldt Jensen, som er organist ved Hellerup Kirke og har KD (kirkemusikalsk kandidateksamen) fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og er BA i musikvidenskab.

Ved koncerten synger koret en række værker, der dels afspejler fasten og dels Jesu lidelseshistorie.
Programmet indeholder værker fra flere århundreder, spændende fra Christopher Tye (O Gud, vor skaber) og Palestrina (Sicut cervus) over Michael Haydn (Tenebrae factae sunt (“Det blev mørkt”), Gade (Det hellige kors) og Reger (Nachtlied) til Johan Sigvard Jensen (Se, vi går op til Jerusalem) og Michael Bojesen (Sover I, hvor kan I sove).

Kirkens organist spiller to vægtige orgelkoraler af Johann Sebastian Bach, nemlig “An Wasserflüssen Babylons” (Melodien “Her ser jeg da et lam at gå”) og “O Mensch, bewein dein Sünde gross” (En passionssalme, der fandtes på dansk med titlen “O Mennesk, begræd din Synd saa stor”

Der er gratis adgang til alle koncerter i Tårnby Kirke.