Menu Luk

Løvfald

Sommeren har været vidunderlig og generøs med sin varme og sit lys, så vi aldrig kommer til at glemme det. Tiden har været til utallige badeture i havet, og børnene har spist flere is end vi drømmer om. Man kan hurtigt komme til at savne sommerens liv, lidt ligesom Benny Andersen skriver det i et af sine digte:

Jeg bliver trist og vemodsfuld hver år.
Omkring den tid hvor sommeren ender.
Erkendelsen af årene der går.
Et løvfald i livets kalender.
Jeg bliver ti år ældre på ti minutters tid.
Og himlen bliver så dyster, og månen gullighvid.

Der anes en vis tristhed, en vemodighed, der minder os om alt har sin tid. Men ligeså god sommeren er ved os, lige så gavmild er høsten og efteråret ved os. For den minder os om, at skønt dagene bliver kortere, livet anerledes, så får vi nu lov
at nyde frugten af alt det, som naturen har bragt frem. Æblerne lyser rødt på træernes grene, bær gror, høsten går ind. Alt det vi mennesker har brug for i livet, bliver givet os lige så frit som åndedraget.

Og det fejrer vi i kirken, når vi 16. september holder høstgudstjeneste på vores sognedag. Vi takker for alt det livgivende, som jorden og Guds skaberværk bringer os: frugt og grøntsager og korn – og hinanden at dele det med. Så kom og vær med til at fejre høsten og efterårets komme med os! Måske har du et æbletræ i haven eller kartofler i jorden, en tomatplante
på altanen eller en krydderurt i vindueskarmen, og glædes over udsigten til æblekage og solbærmarmelade. Har du lidt til overs af dit overflod, som vi må lægge frem i kirken den dag, så tag det gerne med.

Benny A sluttede ikke sit digt ved tristheden. Også hos ham blev efteråret en kærkommen ven med sine gyldne farver:

Da sir Rosalina: “Ved du hvad –
Jeg glæder mig til efteråret kommer.
Det har altid gjort mig stærk og glad.
Jeg syns´ jeg går i stå når det er sommer.
Efterårets farver har glød og temperament –
Jeg føler mig som genfødt hver eneste gang!”

Tak
Med efterårets komme er det også blevet tid til at sige tak og på gensyn – fra alle os i Tårnby – til vores afholdte kirkegårdsleder Gunnar. Manden, som kan tale med høj og lav, som trofast kommer med lun leverpostej til sine kollegaer, som altid kan drikke en kop kaffe, og som mange mennesker og
samarbejdspartnere gennem mere en tre årtier har haft fornøjelsen og privilegiet af at blive mødt af. Gunnar har passet på den kirkegård, som mange af os har vore kære liggende begravet på, og som vi holder af at besøge og gå tur på. Af de mange års tro tjeneste skal han have lov at nyde frugten af sit arbejde, men vi vil også gerne have lov at udtrykke vores glæde og taknemlighed over alt det han har bragt stedet her. Det sker, når vi holder afskedsreception for ham 28. september, og vi glæder os til at se alle, der har lyst til at kigge forbi og ønske ham alt godt fremover.

Fra præsterne ved Tårnby Kirke,
Desirée Risum