Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Dåbsklude

FEB
07

Dåbsklude


Dato Mandag d. 7. februar 2022, Kl. 14:00 til kl. 16:00
Dåbsklude

At være en gammel institution som Folkekirken er ikke ensbetydende med at nye skikke ikke kan komme til.

I mange kirker landet over er man således begyndt at lave dåbsklude. En dåbsklud er en klud, som man tørrer barnet med efter dåben.

Indtil nu har vi – i Tårnby Kirke – brugt damaskes servietter (som man i gamle dage brugte til finere middage) til at tørre børnene med, men nu vil vi også gerne være med på moden, for det er jo en fin idé, at dåbsbarnet på den måde får sin egen personlige dåbsklud med fra kirken som et minde om dagen. Navnlig i disse tider, hvor dåb holdes uden for de egentlige gudstjenester, fordi der ellers ikke ville være plads nok, er dåbskluden en måde at holde fast i tilknytningen mellem dåbsbarn og menigheden, der godt nok ikke er til stede ved dåben, men som til gengæld har lavet kluden, som barnet får med.

Så derfor, kære menighed, dette nye initiativ behøver dig!

Vi vil gerne invitere strikkere, som har lyst til at lave dåbsklude til at komme mandag den 1. nov. 2021 kl. 14.00 til 16.00 i konfirmandlokalerne, og herefter hver anden mandag, hvor vi kan strikke, drikke en kop kaffe med kage til og få en snak mens vi strikker. Der vil være garn og opskrifter, men husk strikkepinde, der passer til bomuldsgarn 21⁄2-3.

Kirsten Svane og Ida Nielsen