MAR

Sted Kirken, Englandsvej 332, 2770 Kastrup
Ida Nielsen

LOPPEMARKED OG CAFÉ

Dagen begynder kl. 10.00 med gudstjeneste i Tårnby Kirke som konfirmanderne står for. Efter gudstjenesten holder Nordregårdskolens konfirmander loppemarked og café i konfirmandstuerne, Englandsvej 330.

Konfirmanderne har selv bagt kagerne, og også selv samlet ting ind til loppemarked.

Pengene fra salget går ubeskåret til unge i Zanzibar.

Det er det landsdækkende projekt: Konfirmand Aktion, der står for indsamlingen.

Temaet er "Se op og se din næste".

Om Konfirmand Aktion Konfirmand Aktion er med til at hjælpe det kristne mindretal på Zanzibar og skabe fred mellem kristne og muslimske naboer. Det sker gennem bl.a. en syskole og en diplomuddannelse, hvor kristne og muslimer mødes, uddanner sig sammen og lærer at se hinanden i medmenneskets lys.

Hvorfor Zanzibar? På Zanzibar lever kristne som en minoritet blandt et muslimsk flertal. Omkring 98 % af Zanzibars befolkning er muslimer, og under 2 % er kristne. Historisk set er Zanzibar et forbillede på fredelig sameksistens, og en mangfoldighed af religioner, kulturer og nationaliteter har levet fredeligt sammen gennem tiden. I nyere tid har samfundet været præget af politiske, økonomiske, etniske og religiøse spændinger. Også i dag balancerer samfundet på kanten af sammenstød og sameksistens.

Siden 2002 har Danmission været til stede på Zanzibar og har i samarbejde med den lokale lutherske kirke været med til at hjælpe det kristne mindretal på Zanzibar og skabe fred mellem kristne og muslimske naboer. Det sker gennem bl.a. en syskole og en diplomuddannelse, hvor kristne og muslimer mødes, uddanner sig sammen og lærer at se hinanden i medmenneskets lys.

Så kom og støt konfirmandernes arbejde og vær med til at støtte nogle af verdens fattigste.